Splitt-turne med Plassen/Qvam og Leirblaa

Synnøve Plassen / Bendik Qvam

Synnøve Plassen og Bendik Qvam er en folkemusikkduo som har jobbet sammen i snart 10 år. De møttes på allerede på videregående, og har siden da spilt konserter i store deler av landet.

Begge to har bemerket seg som sterke tradisjonsbærere innen både folkesang og bukkehorn, og begge har vært norgesmestere i folkemusikk innenfor sine instrumenter.

De har de siste årene gitt hver sine soloalbum, som har bestått av folkemusikk hovedsakelig fra Østerdalen. Qvam ga ut plata Fark i 2020, med folkemusikk satt sammen med blant annet bluesgitar, orgel og swingjazz. Plassen ble nominert til Spellemannsprisen og vant Folkelarmprisen for beste soloalbum for plata Hjemve i 2022. På denne turneen tar de med seg folkemusikk i ny drakt med fengende gitarriff, folkesang, nydelige bukkehorntoner, slåttetralling og sirlig fløytespill. Duoen planlegger å spille inn og gi ut et etterlengtet album i løpet av 2024.

Leirblaa

Leirblaa er en visejazzkvartett bestående av Jakob Nordli Leirvik, Jenny Frøysa, Amund Storløkken Åse og August Glännestrand. Musikerne fant hverandre på NTNU Jazzlinja i 2018 og har spilt sammen siden. I 2022 ga vi ut vårt debutalbum Sirkel på Particular Recordings Collective. På vårens turné skal vi for første gang fremføre helt ny musikk med tittelen «Drømmesky». Tematisk utforsker prosjektet spennet mellom håp og håpløshet, og ser mot “Drømmeskyen”, et sted hvor kreativitet, idéer, bilder, sammentreff, drømmer og potensial er samlet i en sky av sannsynligheter. Musikken er lyrisk, klangfull og sammenføyer tekster på trondheimsdialekt og elektronikk med den akustiske besetningen.

Jakob Nordli Leirvik – vokal, tekster, komposisjoner, elektronikk
Jenny Frøysa – barytonsaxofon, bassklarinett, elektronikk
Amund Storløkken Åse – vibrafon, elektronikk
August Glännestrand – trommer, elektronikk

Billetter