Kjøre med rein

Det er en fantastisk opplevelse å kjøre med rein. Å sitte bak en rein som lunter i vei, gir rom for beundring av både naturen og dette flotte dyret. Turen går i oppkjørte løyper, enten ved gården eller i skogen med mulighet for bål og kaffekos.

Oppkjørt løype ved gården: Denne aktiviteten innbefatter nærkontakt med reinsdyrene, fôring og sosialt samvær der du lærer litt om dyrene og hva vi driver med. Selve kjøreløypa tar ca 10 minutter.

Kjøring i skogen: Dette er en litt lengre løype, med samme innhold som over, i tillegg til en stopp med bål og kaffekos.

Kjøring med rein er sesongbasert, og starter tidligst i desember og varer ut mars. Det avhenger av både nok snø, og at vi har fått hjem kjørebukkene våre fra fjellet. Vi kan ta på oss spesielle oppdrag med rein, som å kjøre brudepar. Ta kontakt for informasjon og forespørsel på kariannesoberg@gmail.com eller tlf: 91 16 06 91

Vi har kjøring med rein på Doktortjønna under Røros Martna’n.

Greit å vite

Booking 1 uke i forveien.
Passer for alle.
Forbehold om vær og føre.
Begrenset antall.
All aktivitet skjer på eget ansvar.
Alle må vise aktsomhet, vi arbeider med dyr.

Fôring av rein og lassokasting

Det er en spesiell opplevelse å gi disse flotte dyrene mat. I vinterhalvåret spiser de lav. I tillegg får de både høy og kraftfôr. Når vi fôrer går vi inni trøa, der flere av reinene spiser fra hånda vår. Det er store forskjeller i tamhetsgrad. Noen kommer oss i møte, mens andre går unna. Kanskje får du klappe reinen også.

Når vi jobber med reinsdyr, er det ofte nødvendig å fange dyrene med lasso. Vi tilbyr lassokasting på horn som står rolig.

Passer for alle.

Leie rein

Før i tida ble det brukt leierein først i flokken når flokken skulle flyttes mellom de ulike beiteområdene. Dette brukes flere steder i dag også, de aller fleste av våre dyr er leietamme. Du får mulighet til å hente en rein og leie den en liten runde i nærområdet. Dette byr på utfordringer, det er slett ikke sikkert at reinen er like samarbeidesvillig bestandig, men det er desto mer artig når dyret følger like bak deg.

Passer for deg som liker utfordringer og er litt trent. Passer ikke for barn.

Individuelle opplegg

Vi tilrettelegger eget opplegg for deg og din gruppe, min. 15 personer. Det kan bestå i alle disse aktivitetene, samt lunch/middag i Koia.

Kan kombineres med kanefart til eller fra Koia.

Foredrag

Vi forteller om den sørsamiske kulturen og reindrifta knyttet til denne, sammen med lysbildefremvisning.

Kan bookes sammen med lunch/middag i Koia.

Gårdsutsalget er åpent hver lørdag fra kl. 10 - 14Våre utsalgssteder finner du her »