Velkommen til eksotiske vinteropplevelser med rein

I vintersesongen kan du  få oppleve reinsdyr på nært hold, lære litt om sørsamisk område, kulturen, reinsdyret og dens fantastiske levemåte. Du vil også få høre litt om bedriften Rørosrein, som er ganske så allsidig.

Reinsdyra er frie på fjellet sammen med resten av flokken på sommer og høsten, men vi tar de hjem til gården når snøen har lagt seg.

Vi har en liten reinflokk på ca. 10 – 12 kjørereiner, i smått og stort. Noen av disse bruker vi å kjøre slede med, og dette kan du også få oppleve, enten på gården hos Rørosrein – i gangavstand fra Røros sentrum, eller på Tørresdalen ca 15min. kjøretur fra Røros.

Aktivitet med rein i påska

I påska tilbyr vi aktiviteter med rein i Tørresdalen. DA kan dere få være med inn til dyra og mate dem. Det er muligheter for en liten kjøretur om snøforholdene er bra.

Vi har en koselig bålplass inne i gjerdet hos dyra, her får dere servert bålkaffe eller varm saft og dere får en smaksprøve på våre egenproduserte produkter. Muligheter for å grille pølse på bålet. Vi forteller om reinsdyra og dere får et innblikk i den sørsamiske kulturen.

Dere tar dere fram til Tørresdalen på egenhånd, 13 fra Røros mot Femunden, 10 min å kjøre

Tidspunkt: 12:00-14:00

Mandag 3.april, tirsdag 4.april, onsdag 5.april, torsdag 6. april og fredag 7. april.

Pris Voksen: 300, barn 150,- (5-15 år)

Tillegg for kjøring kr 200,- pr pers

Booking:

Ulike aktiviteter


Vi har tre ulike standard aktiviteter som dere kan bestille. I tillegg kan vi skreddersy ulike opplegg så langt det lar seg gjøre med tanke på reinsdyrenes premisser. All aktivitet må foregå etter dyrenes premisser, samt at snøforhold også har også en del å si i forhold til hva som er mulig å få til. Ta kontakt så kan vi se på det sammen.

Ut i naturen med rein

Opplegg:
Bli med inn til kjørereinene som går i en større innhegning. Her får dere bli kjent med dyra på en annen måte, og virkelig se hvor forskjellige personligheter dyra har.
Dere får gi reinsdyra mat og ta bilder, leie tur og dere får forsøke dere på lassokasting på gevir som er satt ut.
Her kan vi sitte inne i lavvoen eller ute rundt bålet mens vi snakker om dyra og forteller om det sørsamiske området vi er i og om kulturen og reinsdyra. Vi griller også reinsdyrpølser av egen produksjon, samt tilbyr ulike smaksprøver av produkter vi lager selv. Bålkokt kaffe for de voksne og varm saft til de yngste.

Dette er en aktivitet som passer for hele familien.

Ved godt føre er det anledning å ta en sledetur. Da dette er sent på vintersesongen er det fare for mildvær og dårlige snøforhold. Dette må tas til forbehold.
Dette foregår i oppkjørte løyper i innhegningen.

Lokalitet:
Tørresdalen 13 km fra Røros, mot Femunden og Synnervika. Det tar ca. 25 minutter å kjøre fra Røros sentrum.
Transport må ordnes på egenhånd.

Tidsbruk: 2 timer.

Viktig: Gode klær, varme sko, lue og votter er nødvendig.
All aktivitet med forbehold om vær og føreforhold!
Synlig berusede personer blir avvist uten refusjon.

På gården: Kort sledetur og nærkontakt med rein

Sledetur
Vi møtes på gården / Rørosrein, og gjestene ønskes velkommen før vi går til kjørereinene. Dere sendes i vei på en kort oppkjørt løype på jordet ved gården i hver deres slede med hver deres rein. Dette går rolig for seg.
Tidsbruk sledetur ca. 7min. Etter turen går vi inn i gjerdet og hilser på resten av kjørereinene.
Vi har en koselig bålplass inne i gjerdet hos dyra. Her får dere servert bålkaffe eller varm saft og dere får en smaksprøve på et av våre egenproduserte produkter. Vi forteller om reinsdyra, og dere får innblikk i den sørsamiske kulturen. Dere får gi dyra mat og ta bilder.
Totalt tidsbruk ca. 1,5 time

Uten sledetur
For den som ikke ønsker sledetur er det også mulig å bli med inn i trøa og hilse på reinsdyra og gi de mat og ta bilder. Dere får også servert bålkaffe eller varm saft og smaksprøver av egne produkter, mens vi forteller om reinsdyret og den sørsamiske kulturen.

Det er mulighet til å bestille våre egenproduserte grillpølser av rein for grilling når vi er inne hos dyra. Pølsene må bestilles på forhånd. Dere må også opplyse om hvor mange som skal ha pølser. Brød og sennep/ketchup har vi.
Pris grillpølse pr. pers 100,- nok

Langtur i skogen

Opplegg:
Vi møtes på gården og gjestene ønskes velkommen før vi samles ved kjørereinene og gjør oss klar til sledetur.
Turen går i oppkjørte løype i skogen med stopp underveis, hvor vi tenner bål og koker kaffe. Dere får en smakebit av en av våre egenproduserte produkter og vi snakker om det sørsamiske området vi er i, kulturen og reinsdyret.
Mulighet for å ha med egen mat for å grille på bål.

Total tidsbruk 2,5-3 timer.
Maks antall 4 voksne.

For bestilling og henvendelser om aktivitet med rein:

Send en hendvendelse

Nyhet!

Overnatt inne hos kjørereinene:
I vår innhegning på Tørresdalen har vi satt opp en seksjonert finstadlavvo som det går an å overnatte i. Du må opp å fyre i ovnen, sette på kaffekjelen og bare nyte knitringen i ovnen og kjelen som putrer, mens det blir varmt i rommet.
Det er likevel så primitivt at du må ut for å gjøre ditt fornødne på utedoen.
Og reinsdyra tusler fredelig utenfor.
Tenk deg bare å sitte ute sent på kvelden, godt innpakket og bare nyte fred og ro og se på en fantastisk stjernehimmel, med bålet som knitrer og noe godt og varmt i koppen. Dette er sjelefred.

Det er lagt opp til selvhushold. Du kan velge om du vil ha med en matkasse satt sammen av oss på Rørosrein, eller ha med mat selv.
Det er også mulig å få tilberedt et måltid med kokk fra oss.
Priser og fullstendig oppsett under utvikling.

Send oss en mail  på post@rorosrein.no dersom dette er av interesse.

Foredrag

Vi forteller om den sørsamiske kulturen og reindrifta knyttet til denne, sammen med lysbildefremvisning.

Kan bookes sammen med lunch/middag i Koia.

Gårdsutsalget er åpent lørdager fra kl. 10:00-14:00