I vintersesongen tilbyr vi ulike reinsdyropplevelser som passer for hele familien. Du kan du få oppleve reinsdyr på nært hold, lære om sørsamisk område, sørsamisk kultur, reinsdyret og dens fantastiske levemåte.  Vi har ulike vinteraktiviteter med rein som passer for alle.

Reinsdyra er frie på fjellet sammen med resten av flokken på sommer og høsten, men vi tar de hjem til gården når snøen har lagt seg.

Våre ulike reinsdyropplevelser

Foring og nærkontakt med rein

Tilgjengelig fra januar 2024 – mars 2024

Vi ønsker velkommen og gir generell informasjon før vi går inn til reinsdyra. Dere får gi dyra mat og ta bilder.

Vi har en koselig bålplass inne i gjerdet hos dyra. Her får dere servert bålkaffe eller varm saft og dere får en smaksprøver på våre egenproduserte produkter. Vi forteller om reinsdyra, og dere får innblikk i den sørsamiske kulturen.

Det er mulighet til å bestille våre egenproduserte grillpølser av rein for grilling når vi er inne hos dyra. Pølsene må bestilles på forhånd. Dere må også opplyse om hvor mange som skal ha pølser. Brød og sennep/ketchup har vi.
Pris grillpølse pr. pers 100,- nok

Totalt tidsbruk ca. 1,5 time

Sledetur for barn
Barna sendes i vei på en kort oppkjørt løype på jordet ved gården i hver sin slede med hver sin rein. Dette går rolig for seg. En voksen kan bli med om ønskelig.
Tidsbruk sledetur ca. 7min.

Praktisk informasjon

  • Max 20 stk.
  • Varme klær, gode sko, lue og votter er nødvendig. All aktivitet med forbehold om vær og føreforhold.
  • Synlig berusede personer blir avvist uten refusjon.

OBS! Lokasjon vil variere med årstid.
Avhengig av årstid har vi to ulike innhegninger. Tidlig i sessongen er reinsdyra på gården på Røros, senere i sessongen flyttes de til Tørresdalen, som ligger 13 km fra Røros, mot Femunden. Det tar ca. 20 minutter å kjøre fra Røros. Transport må ordnes på egenhånd.

Vi vil informere om dette ved bestilling.

Ut i naturen med rein

Bli med på leietur med reinsdyr

Tilgjengelig fra januar 2024 – 15.mars 2024

Vi går til fots med eller uten truger, sammen med reinsdyr, vekk fra byens støy og inn i skogens stille atmosfære. Svært få får mulighet til å bli kjent med ville dyr på denne måten. I løpet av turen får dere virkelig se hvor forskjellige personligheter dyra har.

Vi møtes utenfor innhegningen til reinsdyra og gir generell informasjon. Dere får gå inn i innhegningen å hente den reinen dere skal ha med på tur. Vi har laget en løype som egner seg fint for leietur med reindyr. Den går inn i skogen og vekk fra støy. Vi har et stopp rundt en koselig bålplass og dere får sitte på reinskinn. Vi griller reinsdyrpølser av egen produksjon, samt tilbyr ulike smaksprøver av produkter vi lager selv. Bålkokt kaffe for de voksne og varm saft til de yngste. Noen av reinsdyra har kløv på seg så vi bærer med oss maten selv.

Praktisk informasjon

  • Løypa er ca. 3 km lang og total tilsbruk vil variere fra 2-3 timer.
  • Deltagelse forutsetter normal fysisk form. Passer for voksne og barn over 6 år.
  • Max 20 stk.
  • Varme klær, gode sko, lue og votter er nødvendig. All aktivitet med forbehold om vær og føreforhold.
  • Synlig berusede personer blir avvist uten refusjon.

OBS! Lokalitet vil variere med årstid
Senere i vintersessongen vil reinsdyra flyttes til en annen innhegning, Tørresdalen 13 km fra Røros, mot Femunden og Synnervika. Det tar ca. 20 minutter å kjøre fra Røros sentrum. Transport må ordnes på egenhånd.
Dette vil informeres om ved bestilling.

Reinsdyrsightseeing

Bli med Rørosrein på skitur i fjellene rundt Røros, hvor målet er å få sett reinsdyrene i sitt rette element. Turene foregår på ski og man må påregne å være ute minst 5 timer, tradisjonell snacks, drikke og lunsj blir servert underveis. I løpet av turen forteller vi bla om samisk historie og kultur, og hvordan reindriften har utviklet seg gjennom årenes løp. Det er også mulig å gjennomføre turen med overnatting. Vi slår da opp teltene under stjernehimmelen på vidda eller i skogen, og nyter en bedre middag tilberedt på bål eller primus. Har man flere dager tilgjengelig anbefaler vi å avslutte vinteropplevelsen i fjellet med et spa-opphold på ett av hotellene i byen, vi syr sammen en opplevelsesrik og behagelig pakke for deg!

Praktisk informasjon:

Har du ikke eget utstyr egnet for Rørosvinteren kan dette lånes av oss mot et lite tillegg. Ved booking av enten dags- eller overnattingstur får du en anbefalt pakkeliste av oss mht klær og utstyr som må medbringes. Telt medbringes evt av oss, det er inkludert i prisen. Rørosrein besørger alle måltider samt transport til og fra Røros sentrum Pris avhenger av størrelse på gruppe, om det ønskes overnatting eller ikke samt tilvalg som hotellpakke. Ta kontakt for pristilbud

For bestilling og henvendelser om reinsdyropplevelser

Send en hendvendelse

Nyhet!

Overnatt inne hos kjørereinene:
I vår innhegning på Tørresdalen har vi satt opp en seksjonert finstadlavvo som det går an å overnatte i. Du må opp å fyre i ovnen, sette på kaffekjelen og bare nyte knitringen i ovnen og kjelen som putrer, mens det blir varmt i rommet.
Det er likevel så primitivt at du må ut for å gjøre ditt fornødne på utedoen.
Og reinsdyra tusler fredelig utenfor.
Tenk deg bare å sitte ute sent på kvelden, godt innpakket og bare nyte fred og ro og se på en fantastisk stjernehimmel, med bålet som knitrer og noe godt og varmt i koppen. Dette er sjelefred.

Det er lagt opp til selvhushold. Du kan velge om du vil ha med en matkasse satt sammen av oss på Rørosrein, eller ha med mat selv.
Det er også mulig å få tilberedt et måltid med kokk fra oss.
Priser og fullstendig oppsett under utvikling.

Send oss en mail  på post@rorosrein.no dersom dette er av interesse.

Foredrag

Vi forteller om den sørsamiske kulturen og reindrifta knyttet til denne, sammen med lysbildefremvisning.

Kan bookes sammen med lunch/middag i Koia.

Gårdsutsalget er åpent lørdager fra kl. 10:00-14:00