En matopplevelse du husker, i Røros´ kanskje mest ekslusive restaurant

Koia - Gåetie

Koia vår er bygd etter gammel samisk tradisjon, slik samene i skogsområdene bygde sine koier. Den er bygd i 8-kant, og laftet i tømmer. 8-kanten symboliserer de «åtte årstidenes folk». Samefolket har alltid hatt og har fortsatt 8 årstider. Det vil vi fortelle mer om når du besøker Koia.

I Koia ønskes du velkommen av vertskapet og slår deg ned på varme reinskinn rundt ildstedet der svartkjelen henger klar. Med levende lys og en lun atmosfære, får du servert det beste vi kan tilby fra Rørosvidda, med god drikke til.

-Smaken av evigheten-

Greit å vite

  • Koia blir godt oppvarmet på forhånd, men det kan være lurt å ta med ekstra klær i tilfelle
  • Det kan forekomme bålrøyk, så bruk klær som kan vaskes.
  • Vi har alle rettigheter, det er ikke lov å nyte medbrakt.

Biffaften 03/2-2023

Fredag 3 februar klokken 19:00 er det muligheter for å bestille bord og komme å nyte en herlig 2-retters fra vår splitter nye meny.

Rein Lykke

Hovedrett: Rørosreins kaffemarinerte flatbiff. Serveres med gulrotkrem, kantareller, grønnkål, ovnsbakte urtepoteter og krema viltsaus på kaffe.

Dessert: Karamellpudding på mjølk fra Rørosmeieriet, salt karamellsaus og bær.

Pris: 665,-

Rørosmartnan 2023

Middagsservering

Tirsdag 21/02.2023 og onsdag 22/02.2023 klokken 18:00

3-retters Rein Glede

Forrett: Varmrøkt sik fra Rørostraktene servert som en mousse med lodderogn, sylta gresskar på byggbrød fra Bakeriet på Røros.

Hovedrett: Bidus. Reinsdyrkjøtt, rotgrønnsaker, poteter, tunge og Rørosreins hjemmelagde reinsdyrkraft. Servedes med Rørosbakerns flatbrød.

Dessert: Rørosreins krukke. Syltet plumme, sjokoladecrumble, vaniljekrem. Toppet med ristede hasselnøtter.

Pris: 715,-

Torsdag 23/02.2023, Fredag 24/02.2023 og Lørdag 25.02.2023 kl. 17:30

2-retters Rein Lykke

Hovedrett: Rørosreins kaffemarinerte flatbiff. Serveres med gulrotkrem, kantareller, grønnkål, ovnsbakte urtepoteter og viltsaus på kaffe.

Dessert: Karamellpudding på mjølk fra Rørosmeieriet, salt karamellsaus og bær.

Pris: 665,-

Book bord:

Konserter

Copper City Ramblers

Torsdag 23/02.2023

Innslipp 19:30 – Konsertstart 20:00

Copper City Ramblers» er Rørosreins «husband». De har spilt i nesten alle martnaer i rundt 15 år og det er alltid stor stemning når gutta drar i gang. Bandet består av flere av fjellregionens mest aktive musikere. Bandet startet som et bluegrassband med utgangspunkt i amerikansk musikk. Etter hvert har det sneket seg inn flere og flere egne låter i egen stil, der låta «Barkrakken» er siste utgivelse. Flere av bandets låter har blitt spilt på radio over hele landet, blant annet i NRK. Bandets musikk har også havnet på flere spillelister på Spotify, Tidal etc.

Kjøp billetter:

Qvam og Plassen

Fredag 24/02.2023

Konsertstart 20:00

Bendik Smedåsgjelten Qvam er en spennende musiker fra Fåset i Tynset. Han trakterer ulike instrumenter, bl.a. gitarer, bukkehorn, trompet og sang. Han har sin egen innfallsvinkel til folkemusikken, og både komponerer selv og arrangerer folketoner på ulike vis. I 2021 ga han ut sitt første soloalbum, «Fark», og her får han spilt ut deler av bredden han besitter som musiker. Synnøve Brøndbo Plassen er folkesanger og folkemusiker, og kommer fra Folldal. Hun er en allsidig musiker med et repertoar som spenner seg fra slåttetralling og lokking, til samtidsmusikk og orkestermusikk. Med utgangspunkt i sin egen tradisjon ga hun ut sitt debut-album «Hjemve» høsten 2021. For dette albumet fikk hun folkelarmprisen for beste solo-album, og en spellemansprisnominasjon. Bendik og Synnøve har lang fartstid som duo. Med føttene godt plantet i tradisjonsmusikken fra Fjellregionen, spiller de denne musikken arrangert i ny drakt blandet med andre sjangere slik som blues, rock og vise. De jobber stadig med å lete frem gammelt og ubrukt stoff, som de vil blåse nytt liv i

Alvdal Spellmannslag fra kl. 21:30

I tradisjonen tro vil Alvdal Spellmannslag avslutte fredagskvelden i koia, så det er ingen grunn til å gå hjem etter Qvam og Plassen er ferdig.

Kjøp billetter:

TrulsLive

Lørdag 25/02.2023

Konsertstart 20:00

Truls er en musiker fra Trondheim med en unorsk tilnærming til publikumsflørt og allsang, mange vil også si at Truls er Norges beste på det han gjør. TrulsLIVE det nærmeste du kommer en garantist for god stæmning! Med et annerledes utvalg av gode låter og en scenepersona mye større enn scenen han står på, trekker han raskt publikum inn i sin verden av musikalsk samhold og evner sjarmere det mest kresne publikum med sin enorme energi. Skaptrønderen fra Kirkenes har med seg sin treffende nordnorske,men samtidig lune humor, i sin dialog med publikum. Lett omskriving av kjente tekster fra fjern og nær bidrar ofte til latter og store glis, og til forskjell fra andre musikere, er det ingen settliste eller iPad så man kan aldri være sikker på hvor hans neste steg mot festkveldens tinder tar dere sammen. Eneste som er garantert, er at det blir god stæmning!

Kjøp billetter:

Vinterferien hos Rørosrein

Lørdagskafé

Kom å se på reinsdyra og ta en kaffe i koia.

Lørdag 04.03.23 har vi åpen kafé fra klokken 12:00-15:00. Vi har både søte fristelser, varme og kalde retter.

Rørosrein. Foto: Tom Gustavsen

Middag i koia

Nyt en herlig 3-retters

Lørdag fra kl. 19:00-22:00 kan du spise middag i koia sammen med venner og familie. Vi serverer en nydelig meny basert på reinsdyrkjøtt og lokale råvarer fra de mange lokalmatprodusentene i nærområdet.

Forrett: Rørosreins tytinggravet ørret med dill, agurksalat og sennepssaus. Serveres på rista rugbrød.

Hovedrett: Rørosreins kaffemarinerte flatbiff. Servert med gulrotkrem, kantareller, grønnkål og ovsbakte urtepoteter, krema viltsaus på kaffe.

Dessert: Karamellpudding op mjølk fra Rørosmeieriet, salt karamellsaus og bær. Bålkokt kaffe følger alltid med.

Pris: 754,-

Alle rettigheter.

Book bord

Ønsker du å leie koia?

Vi skreddersyr arrangement for:

  • Lag og foreninger
  • Bedrifter
  • Julebord
  • Bursdager
  • Barnedåp
  • Bryllupsfest
  • Skolejubileum

Kan kombineres med våre aktiviteter.

Foredrag med eller uten lysbilder, 30-45 minutter. Foredraget kan spisses etter kundens ønske kr 2700,-
Må bestilles minst 1 uke i forveien.
Minimum 15 pers. For grupper under 15 kommer koieleie kr. 3500,- i tillegg. 

Hele gruppen må velge samme meny!

Ta kontakt for tilbud på koie@rorosrein.no eller tlf. 977 61 513.

Ta kontakt for å skreddersy ditt arrangement


Meny Januar - Juni 2023


Det er viktig for oss å sette sammen menyer som gir mulighet til å utforske reinkjøttet i flere varianter.  Vi har stort fokus på lokalmat, og det meste som blir servert kommer fra lokale råvarer og matprodusenter.

Middagsretter

Rein Takknemlighet

3-retter 685,- / 2-retter 605,-

Forrett: Trilogi av reinsdyr. Speket og gravet kjøtt. Reinsdyrtunge. Serveres med hjemmelaget potetsalat, tytingrømme, gresskarkrem og sylta kantareller. Flatbrød fra Rørosbaker´n.

Hovedrett: Osso bovtse. Rørosreins osso buco serveres med potetmos med karamelliserte løk, sylta småløk og ovsbakte grønnsaker.

Dessert: Smuldrepai med blåbær og pisket krydret rørosrømme.

Rein Glede

3-retter 715,- / 2-retter 645,-

Forrett: Varmrøkt sik fra Rørostraktene servert som en mousse med lodderogn og sylta gresskar på byggbrød fra bakeriet på Røros.

Hovedrett: Bidus. Reinsdyrkjøtt, rotgrønnsaker, poteter, tunge og Rørosreins hjemmelagde reinsdyrkraft. Serveres med flatbrød fra Rørosbaker´n.

Dessert: Rørosreins krukke. Syltet plomme, sjokoladecrumble, vaniljekrem. Toppet med ristede hasselnøtter.

Rein Lykke

3-retter 745,- / 2-retter 665,-

Forrett: Rørosreins tyting-gravet ørrett med dill, agurksalat, sennepssaus med dill. Serveres på rista rugbrød.

Hovedrett: Rørosreins kaffemarinerte flatbiff. Serveres med gulrotkrem, kantareller, grønnkål og ovnsbakte urtepoteter, viltsaus på kaffe.

Dessert: Karamellpudding med mjølk fra Rørosmeieriet, salt karamellsaus og bær.

Rein Kjærlighet

3-retter 825,- / 2-retter 745,-

Forrett: Ovnsbakt ørrett med pepperrotkrem, saltbakte beter og syrlig smørsaus på epler.

Hovedrett: Reinsdyrmørbrad og bøkerøkt reinsdyrpølse med pastinakkpuré, sopp, haricot verts, potet-terte og en viltsaus på steinsopp.

Dessert: Tilslørte moltepiker med vaniljekrem og ristede mandler.

Kan legges til lunsj/middag – 

Ostetallerken: lokale oster, Knekks fra Rørosbaker´n, Rørosreins chutney og honningristede nøtter.

kr. 120,-

  • Bålkokt kaffe følger alltid med

  • Alle retter kan gjøres gluten-/laktosefrie. Gi beskjed om dette på forhånd.

Lunsjretter

Valgfri hovedrett og valgfri dessert. Kr. 505,-

  • Reinsdyrskav med sopp og gulrotpure. Potetmos med løk og rotgrønnsaker. Tyting.
  • Ovnsbakt ørret med ovnsbakte beter, agurksalat og smørsaus.
  • Bidus. Kokt reinsdyrkjøtt med poteter, rotgrønnsaker og purreløk. Rørosreins hjemmelagde kraft.
  • Karamellpudding med mjølk fra Rørosmeieriet, salt karamellsaus og bær.
  • Lun eplekake med pisket Rørosrømme.

Alle retter serveres med flatbrød fra Rørosbaker´n.