En matopplevelse du husker, i Røros kanskje mest ekslusive restaurant

Sommeråpent i koia

I perioden juli – august er koia åpen for bordbestilling med egen sommermeny. Passer perfekt for deg som ønsker å spise en bedre middag sammen med familie eller venner. Går fint an å kombinere med skuespillet Elden, da spelplassen ligger ca. 10 minutters gange fra koia.

Book bord her:

3-retters meny:

Forrett: Bakt ørret m/salat, beter og soyabakte mandler. Syrlig smørsaus.

Hovedrett: Reinsdyrfilet m/ rotgrønnsaker, urtebakte poteter og vaniljesjy.

Dessert: Norske jordbær med vaniljerømme. Bålkokt kaffe.

Kr 675,-

Koia - Gåetie

Koia vår er bygd etter gammel samisk tradisjon, slik samene i skogsområdene bygde sine koier. Den er bygd i 8-kant, og laftet i tømmer. 8-kanten symboliserer de «åtte årstidenes folk». Samefolket har alltid hatt og har fortsatt 8 årstider. Det vil vi fortelle mer om når du besøker Koia.

I Koia ønskes du velkommen av vertskapet og slår deg ned på varme reinskinn rundt ildstedet der svartkjelen henger klar. Med levende lys og en lun atmosfære, får du servert det beste vi kan tilby fra Rørosvidda, med god drikke til.

-Smaken av evigheten-

Greit å vite

  • Koia blir godt oppvarmet på forhånd, men det kan være lurt å ta med ekstra klær i tilfelle
  • Det kan forekomme bålrøyk, så bruk klær som kan vaskes.
  • Vi har alle rettigheter, det er ikke lov å nyte medbrakt.

Arrangement

Vi skreddersyr arrangement for:

  • Lag og foreninger
  • Bedrifter
  • Julebord
  • Bursdager
  • Barnedåp
  • Bryllupsfest
  • Skolejubileum

Kan kombineres med våre aktiviteter.

Foredrag med eller uten lysbilder, 30-45 minutter. Foredraget kan spisses etter kundens ønske kr 2500,-
Må bestilles minst 1 uke i forveien.
Minimum 15 pers. For grupper under 15 kommer koieleie kr. 3200,- i tillegg. 

Hele gruppen må velge samme meny!

Ta kontakt for tilbud på koie@rorosrein.no eller tlf. 977 61 513.

Meny Juni - Desember 2022


Den siste tiden har vi jobbet med en splitter ny meny, som  virkelig gir muligheter til å utforske reinkjøttet i flere varianter. Vi har stort fokus på lokalmat, og det meste som blir servert kommer fra lokale råvarer og matprodusenter.

Forretter

  • Bålbakt ørret, med persillerotpurè, syrlig smørsaus, beter og vårløk.
  • Aquavittgravet reinsdyrfilèt, med salat og tyttebærrømme.
  • Frityrstekt polenta, med ost fra Galåvolden gård. Serveres med varmrøkt reindyrstek i tynne skiver, grilla paprika og Rørosreins grønne urtesaus.

Hovedretter

  • Tjelknøl, langtidsstekt reinsdyrstek lagt i lake med varm potetsalat og rotmos, tyting.
  • Urtestekt reinsdyrfilèt med sellerirotpurè, spinat, sopp og timiansjy, saltbakte poteter.
  • Rørosviddas Perle, rosastekt mørbrad med beter, sopp, honningbakte gulerøtter, hasselbackpoteter og viltsaus.
  • Rørosreins juletallik med pinnekjøtt, kjøttrull og julepølse av rein. Serveres med rotmos, rødkål og mandelpoteter. Tilgjengelig november og desember.

Desserter

  • Sitronterte med italiensk marengs og flamberte skogsbær.
  • Sjokoladeterte med karamellisert multe og pisket vaniljerømme.
  • Blåbærsuppe med pisket rørosrømme
  • Lokale oster med Rørosreins rabarbrachutney og Knekks fra Rørosbaker’n.

Lunsjretter

  • Varmrøkt stek med salat, ost, ristede pinjekjerner, bakte rødbeter. Serveres med Rørosreins grønne urtesaus.
  • Rørosreins pølse med kvann, varm potetsalat, sylta rødløk og rotgrønnsaker.
  • Pastrami i laejpie fra Kalsa gårdsbakeri med salat og tyttebærrømme.
  • Bakt potet med souvas, salat og tyttebærrømme.
  • Viltgryte med sesongens grønnsaker og mandelpotetstappe.
  • Osso Bovtse, langtidsstekt skivet skank, kokt i rødvin og urter med potetmos og rotgrønnsaker.

Priser

Lunsj
2-retters lunsj. Lunsjrett og valgfri dessert kr: 475,-

Middag

2-retters kr. 595,-
3-retters kr. 675,-
4-retters kr. 710,-
5-retters kr. 795,-

Bålkokt kaffe føler alltid med.
Alle må samme meny.

Ønsker du å booke koia ?