En matopplevelse du husker, i Røros´ kanskjemest ekslusive restaurant
Koia - Gåetie
Koia vår er bygd etter gammel samisk tradisjon, slik samene i skogsområdene bygde sine koier. Den er bygd i 8-kant, og laftet i tømmer. 8-kanten symboliserer de «åtte årstidenes folk». Samefolket har alltid hatt og har fortsatt 8 årstider. Det vil vi fortelle mer om når du besøker Koia.
I Koia ønskes du velkommen av vertskapet og slår deg ned på varme reinskinn rundt ildstedet der svartkjelen henger klar. Med levende lys og en lun atmosfære, får du servert det beste vi kan tilby fra Rørosvidda, med god drikke til.
Greit å vite
- Koia blir godt oppvarmet på forhånd, men det kan være lurt å ta med ekstra klær i tilfelle
- Det kan forekomme bålrøyk, så bruk klær som kan vaskes.
- Vi har alle rettigheter, det er ikke lov å nyte medbrakt.
Bordbestillinger i juni
Utvalgte datoer i juni er det muligheter for å bestille bord hos oss og komme å nyte en herlig 3-retters meny. Klokkeslett på datoene vil variere, så vær obs på dette i bestillingsskjemaet lengre ned.
Kveldens meny er Rein Lykke, og ser slik ut:
Forrett: Rørosreins tytinggravet ørret med dill, agurksalat, sennepssaus. Serveres på rista rugbrød.
Hovedrett: Rørosreins kaffemarinerte flatbiff. Serveres med gulrotkrem, kantareller, grønnkål, ovnsbakte poteter og viltsaus på kaffe.
Dessert: Karamellpudding på mjølk fra Rørosmeieriet, salt karamellsaus og bær.
Bålkaffe.
Pris: 745,-
Smaken av evigheten
Meny Juli - Desember 2023
Det er viktig for oss å sette sammen menyer som gir mulighet til å utforske reinkjøttet i flere varianter. Vi har stort fokus på lokalmat, og det meste som blir servert kommer fra lokale råvarer og matprodusenter.
Middagsretter
Rein Takknemlighet
3-retter 685,- / 2-retter 605,-
Forrett: Pannestekt fjellfisk med agurksalat, potet og rømmesaus.
Hovedrett: Souvas (kaldrøkt skav) med byggryn, rosenkål, fløtesaus og sopp.
Dessert: Brunostis med sjokoladecrumble og rabarbragele.
Rein Glede
3-retter 715,- / 2-retter 645,-
Forrett: Reinsdyrtartar med jordskokkkrem og sylta kantarell. Jordskokkcrisp og frisk timian.
Hovedrett: Reinsdyrstek med fløtegratinerte poteter. Sesongens primører; tilgjengelige grønnsaker etter sesong. Rødvinssjy.
Dessert: Tjukkmjølkspanacotta med bær og blåbærcoulis.
Rein Lykke
3-retter 745,- / 2-retter 665,-
Forrett: Margbein med kraft, krutonger og laejpie. Fritert lav.
Hovedrett: Ytrefilet med svartrot/scorsicone/fjellets aspargies, sopp med pepperrot, vaniljesjy og saltbakte poteter.
Dessert: Sjokoladekake (brownie) med trollkrem med blåbærgele.
Rein Kjærlighet
3-retter 825,- / 2-retter 745,-
Forrett: Reinsdyrbrissel (en brystkjertel) med sopp og aspargies, krema rødvinsbalsamico.
Hovedrett: Beef wellington a-la Rørosrein. (Ytrefilet og sopp bakt i butterdeig) rødvinssjy, brekkbønner og gulerøtter. Hasselbackpoteter.
Dessert: Sjokolade med tinnvedsorbet og rista pistasjenøtter (hvit sjokolade med malinu, mørk sjokolade med bayleys)
Kan legges til lunsj/middag –
Ostetallerken: lokale oster, Knekks fra Rørosbaker´n, Rørosreins rabarbrachutney.
kr. 135,-
-
Bålkokt kaffe følger alltid med
-
Alle retter kan gjøres gluten-/laktosefrie. Gi beskjed om dette på forhånd.
Lunsjretter
Valgfri hovedrett og valgfri dessert. Kr. 505,-
- Reinsdyrskav med salat, tyttebærrømme og laejpie (samisk brød)
- Rømmegrøt og spekemat, eller
- Rømmegrøt og fjellfisk slik vi bruker det på Røros.
- Surpølse med kålrotmos, mandelpoteter, tyting og flatbrød.
- Blåbærpai med pisket rørosrømme.
- Iskald rabarbrasuppe med bær og vaniljeis.
Alle retter serveres med flatbrød fra Rørosbaker´n.
Ønsker du å leie koia?
Vi skreddersyr arrangement for:
- Lag og foreninger
- Bedrifter
- Julebord
- Bursdager
- Barnedåp
- Bryllupsfest
- Skolejubileum
Kan kombineres med våre aktiviteter.
Foredrag med eller uten lysbilder, 30-45 minutter. Foredraget kan spisses etter kundens ønske kr 2700,-
Må bestilles minst 1 uke i forveien.
Minimum 15 pers. For grupper under 15 kommer koieleie kr. 3500,- i tillegg.
Hele gruppen må velge samme meny!
Ta kontakt for tilbud på koie@rorosrein.no eller tlf. 977 61 513.
Ta kontakt for å skreddersy ditt arrangement
Julebord 2023
Finn julestemningen i den lunefulle koia vår, hvor reinsdyra trasker stille utenfor, og bålkaffen koker over åpen flamme på innsiden. Koia med sitt helt spesielle uttrykk og eksklusive mat vil garantert sikre både deg og dine en god opplevelse.
Julemeny
Hjemmelaget gløgg ved ankomst.
Forrett: Rørosreins koldtallerken: 3 av våre egne produkter, hjemmelagte potetsalat, tytingrømme og Rørosbakerns flatbrød.
Hovedrett: Pinnekjøtt og julepølse av rein. Rotmos, hjemmelaget rødkål og julesaus. Kokte poteter.
Dessert: Moltekrem og bålkokt kaffe.
Pris: 750,- Barn: 350,-