En matopplevelse du husker, i Røros kanskje mest eksklusive restaurant

Koia - Gåetie

Koia vår er bygd etter gammel samisk tradisjon, slik samene i skogsområdene bygde sine koier. Den er bygd i 8-kant, og laftet i tømmer. 8-kanten symboliserer de «åtte årstidenes folk». Samefolket har alltid hatt og har fortsatt 8 årstider. Det vil vi fortelle mer om når du besøker Koia.

I Koia ønskes du velkommen av vertskapet og slår deg ned på varme reinskinn rundt ildstedet der svartkjelen henger klar. Med levende lys og en lun atmosfære, får du servert det beste vi kan tilby fra Rørosvidda, med god drikke til.

Greit å vite

  • Koia blir godt oppvarmet på forhånd, men det kan være lurt å ta med ekstra klær i tilfelle
  • Det kan forekomme bålrøyk, så bruk klær som kan vaskes.
  • Vi har alle rettigheter, det er ikke lov å nyte medbrakt.

Kommende arrangement

Booke bord uten å leie hele koia?

Innimellom har vi koia åpen for bordbestilling. Da kan alle som ønsker booke bord, og dere får derfor ikke ha koia alene. Likevel et fint alternativ om dere er få eller ikke ønsker å leie hele koia alene.

Klikk på datoene for å se meny,
klokkeslett for bordsetting, og for booking.

Lanseringskonsert og middag

Fredag 5. april
Reistad og Qvam byr på et forfriskende samspill, der folkemusikk på en ny måte fremføres med lave skuldre og en god dose musikalsk overskudd. Før konsertstart serverer vi en 2-retters middag.

Les mer her

Splitt-turne med Plassen/Qvam og Leirblaa 3. mai

Synnøve Plassen / Bendik Qvam

Synnøve Plassen og Bendik Qvam er en folkemusikkduo som har jobbet sammen i snart 10 år. De møttes på allerede på videregående, og har siden da spilt konserter i store deler av landet.

Begge to har bemerket seg som sterke tradisjonsbærere innen både folkesang og bukkehorn, og begge har vært norgesmestere i folkemusikk innenfor sine instrumenter.

De har de siste årene gitt hver sine soloalbum, som har bestått av folkemusikk hovedsakelig fra Østerdalen. Qvam ga ut plata Fark i 2020, med folkemusikk satt sammen med blant annet bluesgitar, orgel og swingjazz. Plassen ble nominert til Spellemannsprisen og vant Folkelarmprisen for beste soloalbum for plata Hjemve i 2022. På denne turneen tar de med seg folkemusikk i ny drakt med fengende gitarriff, folkesang, nydelige bukkehorntoner, slåttetralling og sirlig fløytespill. Duoen planlegger å spille inn og gi ut et etterlengtet album i løpet av 2024.

Leirblaa

Leirblaa er en visejazzkvartett bestående av Jakob Nordli Leirvik, Jenny Frøysa, Amund Storløkken Åse og August Glännestrand. Musikerne fant hverandre på NTNU Jazzlinja i 2018 og har spilt sammen siden. I 2022 ga vi ut vårt debutalbum Sirkel på Particular Recordings Collective. På vårens turné skal vi for første gang fremføre helt ny musikk med tittelen «Drømmesky». Tematisk utforsker prosjektet spennet mellom håp og håpløshet, og ser mot “Drømmeskyen”, et sted hvor kreativitet, idéer, bilder, sammentreff, drømmer og potensial er samlet i en sky av sannsynligheter. Musikken er lyrisk, klangfull og sammenføyer tekster på trondheimsdialekt og elektronikk med den akustiske besetningen.

Jakob Nordli Leirvik – vokal, tekster, komposisjoner, elektronikk
Jenny Frøysa – barytonsaxofon, bassklarinett, elektronikk
Amund Storløkken Åse – vibrafon, elektronikk
August Glännestrand – trommer, elektronikk

Billetter

Meny Januar - Juni


Det er viktig for oss å sette sammen menyer som gir mulighet til å utforske reinkjøttet i flere varianter.  Vi har stort fokus på lokalmat, og det meste som blir servert kommer fra lokale råvarer og matprodusenter.

Ønsker du å leie koia?

Vi skreddersyr arrangement for:

  • Lag og foreninger
  • Bedrifter
  • Julebord
  • Bursdager
  • Barnedåp
  • Bryllupsfest
  • Skolejubileum

Kan kombineres med våre aktiviteter.

Foredrag med eller uten lysbilder, 30-45 minutter. Foredraget kan spisses etter kundens ønske kr 3200,-
Må bestilles minst 1 uke i forveien.
Minimum 15 pers. For grupper under 15 kommer koieleie kr. 3500,- i tillegg. 

Velg en av våre sesongtilpassende menyer. OBS – Hele gruppen må velge samme meny!

Ta kontakt for tilbud på koie@rorosrein.no eller tlf. 977 61 513.

Ta kontakt for å skreddersy ditt arrangement

En smak av evighet

Onsdagsmiddager

I januar og februar har vi onsdagsmiddager i koia, som enten kan nytes i restauranten vår eller bestilles som catering. Vi vil ha forskjellig meny på de ulike onsdagene. Klikk for å se meny og bestille bord. Ønsker du å bestille catering kan du sende oss en mail til koie@rorosrein.no