En matopplevelse du husker, i Røros´ kanskjemest ekslusive restaurant

Koia - Gåetie

Koia vår er bygd etter gammel samisk tradisjon, slik samene i skogsområdene bygde sine koier. Den er bygd i 8-kant, og laftet i tømmer. 8-kanten symboliserer de «åtte årstidenes folk». Samefolket har alltid hatt og har fortsatt 8 årstider. Det vil vi fortelle mer om når du besøker Koia.

I Koia ønskes du velkommen av vertskapet og slår deg ned på varme reinskinn rundt ildstedet der svartkjelen henger klar. Med levende lys og en lun atmosfære, får du servert det beste vi kan tilby fra Rørosvidda, med god drikke til.

Greit å vite

  • Koia blir godt oppvarmet på forhånd, men det kan være lurt å ta med ekstra klær i tilfelle
  • Det kan forekomme bålrøyk, så bruk klær som kan vaskes.
  • Vi har alle rettigheter, det er ikke lov å nyte medbrakt.

Ønsker du å leie koia?

Vi skreddersyr arrangement for:

  • Lag og foreninger
  • Bedrifter
  • Julebord
  • Bursdager
  • Barnedåp
  • Bryllupsfest
  • Skolejubileum

Kan kombineres med våre aktiviteter.

Foredrag med eller uten lysbilder, 30-45 minutter. Foredraget kan spisses etter kundens ønske kr 2700,-
Må bestilles minst 1 uke i forveien.
Minimum 15 pers. For grupper under 15 kommer koieleie kr. 3500,- i tillegg. 

Velg en av våre sesongtilpassende menyer. OBS – Hele gruppen må velge samme meny!

Ta kontakt for tilbud på koie@rorosrein.no eller tlf. 977 61 513.

Ta kontakt for å skreddersy ditt arrangement


Meny Juli - Desember 2023


Det er viktig for oss å sette sammen menyer som gir mulighet til å utforske reinkjøttet i flere varianter.  Vi har stort fokus på lokalmat, og det meste som blir servert kommer fra lokale råvarer og matprodusenter.

Se meny

En smak av evighet

Hva skjer i Koia

Julebord 2023

Finn julestemningen i den lunefulle koia vår, hvor reinsdyra trasker stille utenfor, og bålkaffen koker over åpen flamme på innsiden. Koia med sitt helt spesielle uttrykk og eksklusive mat vil garantert sikre både deg og dine en god opplevelse.

Julemeny

Hjemmelaget gløgg ved ankomst.

Forrett: Rørosreins koldtallerken: 3 av våre egne produkter, hjemmelaget potetsalat, tytingrømme og Rørosbakerns flatbrød.

Hovedrett: Pinnekjøtt og julepølse av rein. Rotmos, hjemmelaget rødkål og julesaus. Kokte poteter.

Dessert: Moltekrem og bålkokt kaffe.

Pris: 750,- Barn: 350,-

Book bord:

Booke bord uten å leie hele koia?Se her!

Innimellom har vi koia åpen for bordbestilling. Da kan alle som ønsker booke bord, og dere får derfor ikke ha koia alene. Likevel et fint alternativ om dere er få eller ikke ønsker å leie hele koia alene.

Klikk på lenken under for å se hvilke datoer som er ledig.

Meny:

Rein Kjærlighet

3-retter 825,- / 2-retter 745,-

Forrett: Reinsdyrbrissel (en brystkjertel) med sopp og aspargies, krema rødvinsbalsamico.

Hovedrett: Beef wellington a-la Rørosrein. (Ytrefilet og sopp bakt i butterdeig) rødvinssjy, brekkbønner og gulerøtter. Hasselbackpoteter.

Dessert: Sjokolade med tinnvedsorbet og rista pistasjenøtter (hvit sjokolade med malibu, mørk sjokolade med baileys)

Book bord

2-Retters middag 16/12-23 (kl. 15:30-17:30)

Kr. 645,- / 325,- (barn)

Reinsdyrskav med grønnsaker og poteter. Tyting og flatbrød.

Moltekrem og bålkaffe.

Book bord