Meny Juli - Desember 2024
Det er viktig for oss å sette sammen menyer som gir mulighet til å utforske reinkjøttet i flere varianter. Vi har stort fokus på lokalmat, og det meste som blir servert kommer fra lokale råvarer og matprodusenter.
Middagsretter
Rein Takknemlighet
3-retter 775,- / 2-retter 705,-
Forrett: Blomkålsuppe med røkt reinsdyrkjøtt, krutonger og urteolje
Hovedrett: Rørosreins skavgryte med ovnsbakte rotgrønnsaker og potetstappe
Dessert: Tjukkmjølkspannacotta med blåbær
Rein Glede
3-retter 805,- / 2-retter 725,-
Forrett: Varmrøkt reinsdyrstek med potetsalat
Hovedrett: Reinsdyrskank med potetmos, ovnsbakte poteter og kremet løksaus
Dessert: Karamellpudding med multer
Rein Tradisjon
3-retter 885,-
Forrett: Gorpie (Røkt, kvernet kjøtt, rullet i nettmagen) med stuet mandelpotet og kantarell
Hovedrett: Joptse (Sørsamisk bidus, samisk tradisjonsrett med kokte grønnsaker og reinsdyrkjøtt i reinsdyrkraft) med margebein og laejpie (samisk brød)
Dessert: Multekrem
Rein Kjærlighet
3-retter 885,- / 2-retter 805,-
Forrett: Pannestekt fjellfisk fra Røros med tilbehør
Hovedrett: Reinsdyr flatbiff med fløtegratinerte poteter og rotgrønnsaker, sjysaus
Dessert: Brunostis fra Galåvolden gård og bær fra lokalomådet
Kan legges til lunsj/middag –
Ostetallerken: lokale oster, Knekks fra Rørosbaker´n, Rørosreins rabarbrachutney.
kr. 145,-
-
Bålkokt kaffe følger alltid med
-
Alle retter kan gjøres gluten-/laktosefrie. Gi beskjed om dette på forhånd.
Lunsjretter
Valgfri hovedrett og valgfri dessert. Kr. 570,-
- Reinsdyrburger med brød, salat, tyttebærrømme og sylta rødløk
- Suovas, Kaldrøkt reinsdyrskav med potetmos og salat
- Trilogi av reinsdyr, Kaldtbordtallerken med 3 ulike varianter av reinsdyrkjøtt, potetsalat, tyttebær og laejpie (samisk brød)
- Blåbærpannacotta med bær
- Is fra Galåvolden gård
Bålkokt kaffe følger alltid med.