Saltet og tørket på tradisjonelt samisk vis.
Innhold: Reinsdyrkjøtt, salt.
Vi finskjærer stykningsdeler av side, bringe og bog. Etter nedskjæring tørrsaltes kjøttet i 5 døgn før det henges opp til tørk.
Pinnekjøttet vårt av reinsdyr er neppe en smak som kan sammenlignes med mye annet. Det har en behagelig duft av rent klassisk tørket kjøtt, en saftig konsistens, og en rik og kompleks smak som varer lenge. Dette er et magrere alternativ til vanlig pinnekjøtt, på grunn av reinsdyrs natulige lave innhold av fett, men smaksopplevelsen er like god.
Pinnekjøttet har også fått tildelt spesialitetsmerke for sin unike smak.
Næringsinnhold pr 100 g: Energi KJ 480 (Kcal 114), Fett 3,1 g hvorav mettede fettsyrer 1,3 g, Karbohydrater 0 g, Protein 21,5 g, Salt 3,1 g.
Spesialitetsmerket for sin unike smak
Pinnekjøttet har fått spesialitetsmerket for sin unike smak. Dette er juryens begrunnelse:
«Råvaren er reinsdyr fra den Sør-Samiske familien Nordfjells egen flokk og fra høgfjellsområdene rundt Jotunheimen. Rørosrein har lange tradisjoner med foredling av reinsdyrkjøtt og har grep om hele verdikjeden fra kalven blir født til ferdig produkt. Pinnekjøtt av reinsdyr lages av bringe, bog og sider fra reinsdyret. Etter nedskjæring tørrsaltes kjøttet i 5 døgn før det henges til tørk. Pinnekjøtt av reinsdyr har en behagelig duft av rent, klassisk tørket kjøtt. Pinnekjøttet har en saftig konsistens og en rik kompleks smak som varer lenge. Pinnekjøtt av reinsdyr fra Rørosrein er et produkt i særklasse»
Pinnekjøtt av rein med rotmos
Tekst og bilde © matprat.no
Pinnekjøtt av reinsdyr har sin særpregene smak av naturen. Saltet og tørket på klassisk vis. Pinnekjøttet har vi dampet og servert med de tradisjonelle tilbehøret, kålrot, sjy og poteter.
Tradisjon.
Middels.
Over 60 minutter.
Gårdsutsalget er åpent lørdager fra kl. 10:00-14:00
Reinsdyrkjøtt er sunnere enn storfe og gris!
Reinsdyrkjøtt er sunnere enn kjøtt fra storfe og gris. Det er ikke bare på grunn av det lave, sunne fettinnholdet. Reinsdyrkjøtt har også et langt høyere innhold av vitaminer og mineraler. Helsefortrinnene med reinsdyrkjøtt henger sammen med at reinsdyr store deler av året er ute på milelange beiter, får mye fysisk aktivitet og spiser lav, lyng, urter og bær, som er proppfulle av antioksidanter. Den antioksidantrike næringen fører dessuten til at kjøttet har mye lengre holdbarhet ved fryselagring enn husdyrkjøtt.