Indrefilet av kalv
Foto: Rob Veldhuis
Ca. 350 gr. Kasse, 5 kg. Finnes som fersk- og frysevare.
Reinsdyrkjøtt er sunnere enn kjøtt fra storfe og gris. Det er ikke bare på grunn av det lave, sunne fettinnholdet. Reinsdyrkjøtt har også et langt høyere innhold av vitaminer og mineraler.
Helsefortrinnene med reinsdyrkjøtt henger sammen med at reinsdyr store deler av året er ute på milelange beiter, får mye fysisk aktivitet og spiser lav, lyng, urter og bær, som er proppfulle av antioksidanter.
Den antioksidantrike næringen fører dessuten til at kjøttet har mye lengre holdbarhet ved fryselagring enn husdyrkjøtt.
Reinsdyrcarpaccio med sopp og bjørnebær
Tekst og bilde © matprat.no
Carpaccio på reinsdyrkjøtt smaker helt utrolig godt sammen med sopp, bjørnebær og nøtter. Den er en sikker vinner på menyen, og er en hyllest til de nordiske råvarer!
Gjester.
Middels.
Over 60 minutter.
Gravet reinsdyr med mandelpotetsalat
Tekst og bilde © matprat.no
Denne forretten er en perfekt inngangsdør til festmiddagen din. At du graver kjøttet selv er nok til å imponere gjestene dine. Prøv da vel, du vil bli overrasket over hvor enkelt det er.
Gjester.
Middels.
Over 60 minutter.