Reinsdyrkjøtt er sunnere enn kjøtt fra storfe og gris. Det er ikke bare på grunn av det lave, sunne fettinnholdet. Reinsdyrkjøtt har også et langt høyere innhold av vitaminer og mineraler.
Helsefortrinnene med reinsdyrkjøtt henger sammen med at reinsdyr store deler av året er ute på milelange beiter, får mye fysisk aktivitet og spiser lav, lyng, urter og bær, som er proppfulle av antioksidanter.
Den antioksidantrike næringen fører dessuten til at kjøttet har mye lengre holdbarhet ved fryselagring enn husdyrkjøtt.
Grillmat – ett fett?
Tekst og bilde © matprat.no
Grillmaten har rykte på seg for å være feit og usunn. Men hva er det egentlig som kan gjøre grillmåltidet til en kaloribombe? Er det alltid kjøttet, eller er det andre faktorer som spiller inn?
Pølser med Ratatouille
Tekst og bilde © matprat.no
Pølser kan gjerne serveres sammen med massevis av gode grønnsaker, som for eksempel ratatouille.
Rask.
Middels.
20-40 minutter.