Tørrsaltet og tørket på tradisjonelt samisk vis ved utetemperatur. Vi finskjærer stykningsdeler fra bog og lår.
Dette er super turmat som gir masse energi og antioksidanter. Ikke bare er det sunt, men det har også en helt unik og ren smak.
Egner seg godt som turmat, snacks, eller til tapas.
Oppbevaring: Etter åpning oppbevares det best i en tøy- eller papirpose som gir luft.
Ingredienser: Reinsdyrkjøtt 100 %, Salt 4 %
Næringsinnhold:
Pr. 100 g: Energi KJ 966 (Kcal 228), Fett 4,4 g hvorav mettede fettsyrer 2,2 g, Karbohydrater 0 g hvorav sukkerarter 1,5 g, Protein 40 g, Salt 4,2 g.
Tørket kjøtt er genial turmat
Tekst og bilde © matprat.no
Tørket kjøtt er genial og smakfull turmat! Det er lett i vekt, holdbart i ukevis, og trenger ikke kjøling for å holde seg. Og det morsomste av alt, dette er lett å lage selv hjemme.
Gårdsutsalget er åpent lørdager fra kl. 10:00-14:00
Reinsdyrkjøtt er sunnere enn storfe og gris!
Reinsdyrkjøtt er sunnere enn kjøtt fra storfe og gris. Det er ikke bare på grunn av det lave, sunne fettinnholdet. Reinsdyrkjøtt har også et langt høyere innhold av vitaminer og mineraler. Helsefortrinnene med reinsdyrkjøtt henger sammen med at reinsdyr store deler av året er ute på milelange beiter, får mye fysisk aktivitet og spiser lav, lyng, urter og bær, som er proppfulle av antioksidanter. Den antioksidantrike næringen fører dessuten til at kjøttet har mye lengre holdbarhet ved fryselagring enn husdyrkjøtt.