Meny Januar - Juni 2023


Det er viktig for oss å sette sammen menyer som gir mulighet til å utforske reinkjøttet i flere varianter.  Vi har stort fokus på lokalmat, og det meste som blir servert kommer fra lokale råvarer og matprodusenter.

Middagsretter

Rein Takknemlighet

3-retter 685,- / 2-retter 605,-

Forrett: Trilogi av reinsdyr. Speket og gravet kjøtt. Reinsdyrtunge. Serveres med hjemmelaget potetsalat, tytingrømme, gresskarkrem og sylta kantareller. Flatbrød fra Rørosbakern.

Hovedrett: Osso bovtse. Rørosreins osso buco serveres med potetmos med karamelliserte løk, sylta småløk og ovsbakte grønnsaker.

Dessert: Smuldrepai med blåbær og pisket krydret rørosrømme.

Rein Glede

3-retter 715,- / 2-retter 645,-

Forrett: Varmrøkt sik fra Rørostraktene servert som en mousse med lodderogn og sylta gresskar på byggbrød fra bakeriet på Røros.

Hovedrett: Bidus. Reinsdyrkjøtt, rotgrønnsaker, poteter, tunge og Rørosreins hjemmelagde reinsdyrkraft. Serveres med flatbrød fra Rørosbaker´n.

Dessert: Rørosreins krukke. Syltet plomme, sjokoladecrumble, vaniljekrem. Toppet med ristede hasselnøtter.

Rein Lykke

3-retter 745,- / 2-retter 665,-

Forrett: Rørosreins tyting-gravet ørrett med dill, agurksalat, sennepssaus med dill. Serveres på rista rugbrød.

Hovedrett: Rørosreins kaffemarinerte flatbiff. Serveres med gulrotkrem, kantareller, grønnkål og ovnsbakte urtepoteter, viltsaus på kaffe.

Dessert: Karamellpudding med mjølk fra Rørosmeieriet, salt karamellsaus og bær.

Rein Kjærlighet

3-retter 825,- / 2-retter 745,-

Forrett: Ovnsbakt ørrett med pepperrotkrem, saltbakte beter og syrlig smørsaus på epler.

Hovedrett: Reinsdyrmørbrad og bøkerøkt reinsdyrpølse med pastinakkpuré, sopp, haricot verts, potet-terte og en viltsaus på steinsopp.

Dessert: Tilslørte moltepiker med vaniljekrem og ristede mandler.

Kan legges til lunsj/middag – 

Ostetallerken: lokale oster, Knekks fra Rørosbaker´n, Rørosreins chutney og honningristede nøtter.

kr. 120,-

  • Bålkokt kaffe følger alltid med

  • Alle retter kan gjøres gluten-/laktosefrie. Gi beskjed om dette på forhånd.

Lunsjretter

Valgfri hovedrett og valgfri dessert. Kr. 505,-

  • Reinsdyrskav med sopp og gulrotpure. Potetmos med løk og rotgrønnsaker. Tyting.
  • Ovnsbakt ørret med ovnsbakte beter, agurksalat og smørsaus.
  • Bidus. Kokt reinsdyrkjøtt med poteter, rotgrønnsaker og purreløk. Rørosreins hjemmelagde kraft.
  • Karamellpudding med mjølk fra Rørosmeieriet, salt karamellsaus og bær.
  • Lun eplekake med pisket Rørosrømme.

Alle retter serveres med flatbrød fra Rørosbaker´n.