Meny Juli - Desember 2023


Det er viktig for oss å sette sammen menyer som gir mulighet til å utforske reinkjøttet i flere varianter.  Vi har stort fokus på lokalmat, og det meste som blir servert kommer fra lokale råvarer og matprodusenter.

Middagsretter

Rein Takknemlighet

3-retter 685,- / 2-retter 605,-

Forrett: Pannestekt fjellfisk med agurksalat, potet og rømmesaus.

Hovedrett: Souvas (kaldrøkt skav) med byggryn, rosenkål, fløtesaus og sopp.

Dessert: Brunostis med sjokoladecrumble og rabarbragele.

Rein Glede

3-retter 715,- / 2-retter 645,-

Forrett: Reinsdyrtartar med jordskokkkrem og sylta kantarell. Jordskokkcrisp og frisk timian.

Hovedrett: Reinsdyrstek med fløtegratinerte poteter. Sesongens primører; tilgjengelige grønnsaker etter sesong. Rødvinssjy.

Dessert: Tjukkmjølkspanacotta med bær og blåbærcoulis.

Rein Lykke

3-retter 745,- / 2-retter 665,-

Forrett: Margbein med kraft, krutonger og laejpie. Fritert lav.

Hovedrett: Ytrefilet med svartrot/scorsicone/fjellets aspargies, sopp med pepperrot, vaniljesjy og saltbakte poteter.

Dessert: Sjokoladekake (brownie) med trollkrem med blåbærgele.

Rein Kjærlighet

3-retter 825,- / 2-retter 745,-

Forrett: Reinsdyrbrissel (en brystkjertel) med sopp og aspargies, krema rødvinsbalsamico.

Hovedrett: Beef wellington a-la Rørosrein. (Ytrefilet og sopp bakt i butterdeig) rødvinssjy, brekkbønner og gulerøtter. Hasselbackpoteter.

Dessert: Sjokolade med tinnvedsorbet og rista pistasjenøtter (hvit sjokolade med malinu, mørk sjokolade med bayleys)

Kan legges til lunsj/middag – 

Ostetallerken: lokale oster, Knekks fra Rørosbaker´n, Rørosreins rabarbrachutney.

kr. 135,-

  • Bålkokt kaffe følger alltid med

  • Alle retter kan gjøres gluten-/laktosefrie. Gi beskjed om dette på forhånd.

Lunsjretter

Valgfri hovedrett og valgfri dessert. Kr. 505,-

  • Reinsdyrskav med salat, tyttebærrømme og laejpie (samisk brød)
  • Rømmegrøt og spekemat, eller
  • Rømmegrøt og fjellfisk slik vi bruker det på Røros.
  • Surpølse med kålrotmos, mandelpoteter, tyting og flatbrød.
  • Blåbærpai med pisket rørosrømme.
  • Iskald rabarbrasuppe med bær og vaniljeis.

Alle retter serveres med flatbrød fra Rørosbaker´n.