Meny Januar - Juni 2023
Det er viktig for oss å sette sammen menyer som gir mulighet til å utforske reinkjøttet i flere varianter. Vi har stort fokus på lokalmat, og det meste som blir servert kommer fra lokale råvarer og matprodusenter.
Middagsretter
Rein Takknemlighet
3-retter 685,- / 2-retter 605,-
Forrett: Trilogi av reinsdyr. Speket og gravet kjøtt. Reinsdyrtunge. Serveres med hjemmelaget potetsalat, tytingrømme, gresskarkrem og sylta kantareller. Flatbrød fra Rørosbakern.
Hovedrett: Osso bovtse. Rørosreins osso buco serveres med potetmos med karamelliserte løk, sylta småløk og ovsbakte grønnsaker.
Dessert: Smuldrepai med blåbær og pisket krydret rørosrømme.
Rein Glede
3-retter 715,- / 2-retter 645,-
Forrett: Varmrøkt sik fra Rørostraktene servert som en mousse med lodderogn og sylta gresskar på byggbrød fra bakeriet på Røros.
Hovedrett: Bidus. Reinsdyrkjøtt, rotgrønnsaker, poteter, tunge og Rørosreins hjemmelagde reinsdyrkraft. Serveres med flatbrød fra Rørosbaker´n.
Dessert: Rørosreins krukke. Syltet plomme, sjokoladecrumble, vaniljekrem. Toppet med ristede hasselnøtter.
Rein Lykke
3-retter 745,- / 2-retter 665,-
Forrett: Rørosreins tyting-gravet ørrett med dill, agurksalat, sennepssaus med dill. Serveres på rista rugbrød.
Hovedrett: Rørosreins kaffemarinerte flatbiff. Serveres med gulrotkrem, kantareller, grønnkål og ovnsbakte urtepoteter, viltsaus på kaffe.
Dessert: Karamellpudding med mjølk fra Rørosmeieriet, salt karamellsaus og bær.
Rein Kjærlighet
3-retter 825,- / 2-retter 745,-
Forrett: Ovnsbakt ørrett med pepperrotkrem, saltbakte beter og syrlig smørsaus på epler.
Hovedrett: Reinsdyrmørbrad og bøkerøkt reinsdyrpølse med pastinakkpuré, sopp, haricot verts, potet-terte og en viltsaus på steinsopp.
Dessert: Tilslørte moltepiker med vaniljekrem og ristede mandler.
Kan legges til lunsj/middag –
Ostetallerken: lokale oster, Knekks fra Rørosbaker´n, Rørosreins chutney og honningristede nøtter.
kr. 120,-
-
Bålkokt kaffe følger alltid med
-
Alle retter kan gjøres gluten-/laktosefrie. Gi beskjed om dette på forhånd.
Lunsjretter
Valgfri hovedrett og valgfri dessert. Kr. 505,-
- Reinsdyrskav med sopp og gulrotpure. Potetmos med løk og rotgrønnsaker. Tyting.
- Ovnsbakt ørret med ovnsbakte beter, agurksalat og smørsaus.
- Bidus. Kokt reinsdyrkjøtt med poteter, rotgrønnsaker og purreløk. Rørosreins hjemmelagde kraft.
- Karamellpudding med mjølk fra Rørosmeieriet, salt karamellsaus og bær.
- Lun eplekake med pisket Rørosrømme.
Alle retter serveres med flatbrød fra Rørosbaker´n.