Meny Juli - Desember 2023
Det er viktig for oss å sette sammen menyer som gir mulighet til å utforske reinkjøttet i flere varianter. Vi har stort fokus på lokalmat, og det meste som blir servert kommer fra lokale råvarer og matprodusenter.
Middagsretter
Rein Takknemlighet
3-retter 685,- / 2-retter 605,-
Forrett: Pannestekt fjellfisk med agurksalat, potet og rømmesaus.
Hovedrett: Souvas (kaldrøkt skav) med byggryn, rosenkål, fløtesaus og sopp.
Dessert: Brunostis med sjokoladecrumble og rabarbragele.
Rein Glede
3-retter 715,- / 2-retter 645,-
Forrett: Reinsdyrtartar med jordskokkkrem og sylta kantarell. Jordskokkcrisp og frisk timian.
Hovedrett: Reinsdyrstek med fløtegratinerte poteter. Sesongens primører; tilgjengelige grønnsaker etter sesong. Rødvinssjy.
Dessert: Tjukkmjølkspanacotta med bær og blåbærcoulis.
Rein Lykke
3-retter 745,- / 2-retter 665,-
Forrett: Margbein med kraft, krutonger og laejpie. Fritert lav.
Hovedrett: Ytrefilet med svartrot/scorsicone/fjellets aspargies, sopp med pepperrot, vaniljesjy og saltbakte poteter.
Dessert: Sjokoladekake (brownie) med trollkrem med blåbærgele.
Rein Kjærlighet
3-retter 825,- / 2-retter 745,-
Forrett: Reinsdyrbrissel (en brystkjertel) med sopp og aspargies, krema rødvinsbalsamico.
Hovedrett: Beef wellington a-la Rørosrein. (Ytrefilet og sopp bakt i butterdeig) rødvinssjy, brekkbønner og gulerøtter. Hasselbackpoteter.
Dessert: Sjokolade med tinnvedsorbet og rista pistasjenøtter (hvit sjokolade med malinu, mørk sjokolade med bayleys)
Kan legges til lunsj/middag –
Ostetallerken: lokale oster, Knekks fra Rørosbaker´n, Rørosreins rabarbrachutney.
kr. 135,-
-
Bålkokt kaffe følger alltid med
-
Alle retter kan gjøres gluten-/laktosefrie. Gi beskjed om dette på forhånd.
Lunsjretter
Valgfri hovedrett og valgfri dessert. Kr. 505,-
- Reinsdyrskav med salat, tyttebærrømme og laejpie (samisk brød)
- Rømmegrøt og spekemat, eller
- Rømmegrøt og fjellfisk slik vi bruker det på Røros.
- Surpølse med kålrotmos, mandelpoteter, tyting og flatbrød.
- Blåbærpai med pisket rørosrømme.
- Iskald rabarbrasuppe med bær og vaniljeis.
Alle retter serveres med flatbrød fra Rørosbaker´n.